Tuesday, 17 September 2013

Kebaikan Kacang Soya

OoOOOO

Kenapa banyak produk kesihatan di pasaran berasaskan kacang soya? Kenapa ibu mengandung digalakkan minum minuman soya (metos : untuk dapat anak kulit cerah) Berdasarkan kajian secara klinikal, terdapat beberapa kelebihan apabila kita mengamalkan minuman berasaskan soya.

1) dapat mengurangkan penyakit koronari
2) mencegah penyakit kanser payudara dan rahim
3) mencegah pigmentasi kulit, jeragat dan jerawat
4) melancarkan peredaran darah & menyahtoksin bahan buangan dalam sel-sel
5) mengelakkan penyakit osteoporosis dan sakit sendi

Energizing Soy Protein

Menurut saintis yang terkenal, soya protein merupakan faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul. ESP telah diiktiraf di seluruh dunia kerana mempunyai kandungan kualiti protein yang sangat tinggi. Kandungan soya yang terhasil adalah berbeza dengan produk soya yang lain kerana ia mengandungi "non- GMO" iaitu ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Selain itu, ia dapat membekalkan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama kerana setiap 850gram ESP, ia dihasilkan daripada 30kg kacang soya. Bagi pengidap kencing manis, minuman ini sangat sesuai diamalkan kerana ia mengandungi Indeks Glisemik ( G.I.)  yang rendah iaitu 39. 

Jika anda berminat tentang produk ini, boleh berhubung dengan saya melalui 
Fb : Siti Fatimah Naim


1 comments:

my playground :P said...

percubaan menarik :) cari kawan2 blogger lain dan komen kat blog cdak. lepas ya, tinggalkan link blog.k

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...